21 d’abr. 2016

700 persones caminaran per Sant Jordi, sota la lluna plena pel delta de l’Ebre

Aquest dissabte, al voltant de 700 persones viuran una nit de Sant Jordi diferent mentre caminen pel delta de l’Ebre a la 10a Caminada amb Lluna Plena pel delta de l'Ebre organitzada per l'Associació Cultural Les Set Piques.

La Caminada es presenta com una activitat apta per a tothom perquè, com ja és sabut, el Delta és un terreny sense desnivell i amb camins en bon estat per a anar amb bicicleta o, en aquest cas, per a caminar. Les 10 edicions de la Caminada s’han realitzat coincidint amb la lluna plena d’abril o maig, quan encara no fa calor, els mosquits no es fan notar i aprofitant que l’aigua comença a inundar els quadros d’arròs. Enguany tot i que l’aigua ja ha començat a emplenar els arrossars, no haurà arribat a la zona del Poble Nou, ja que és una de les darreres en rebre l’aigua.

El dia triat, el 23 d’abril, no és casualitat sinó que es deu a que aquell dia la lluna estarà plena en un 99,26% i sortirà quan faltaran 2 minuts per a les 10 de la nit. A més, com se surt a les 8 del vespre i encara hi ha claror del dia, és una magnífica oportunitat per veure com es pon el sol darrere del massís dels Ports i, durant la nit, gaudir de la llum de la lluna plena.

Per segon any la Caminada sortirà del Poble Nou del Delta, des de la pista poliesportiva on es concentraran els participants, podent triar entre els 9,5 km de l'itinerari curt o els 15,5 Km del llarg.

sortida de la 9a Caminada (2015)

Fins al km 6 el recorregut serà comú a les dues opcions, passant a tocar de la llacuna de l'Encanyissada, per la Pantena i seguint pel camí del Mig per a passar de llarg el Poble Nou (punt de sortida). Al Km 6 hi haurà un avituallament i a partir d'aquest punt, serà quan els participants triaran si volen fer el recorregut curt, girant ja cap al Poble Nou, o bé si volen seguir fent el recorregut llarg.

Als que triïn l’opció curta els quedaran 3,5 Km per a acabar passant per la vora de la bassa del Clot i entrant al Poble Nou per la carretera que ve de la Casa de Fusta i Amposta. Mentre, els que triïn l'opció llarga seguiran pel camí del Mig deixant a la seva dreta la torre de Sant Joan i la badia dels Alfals, sortiran a la carretera d'Eucaliptus, que deixaran immediatament per anar pel camí que porta fins a l’entrada del "filtre verd" a tocar de l'Encanyissada.

Arribats al mirador de l'Embut trobaran un avituallament amb aigua i des d'aquí només caldrà seguir el camí de circumval·lació, passant pel mirador del Través i finalitzar entrant “al poblet” pel mateix lloc que els participants del recorregut curt. Al finalitzar tots els participants tindran un altre avituallament que servirà per a reunir-se amb els companys de Caminada.

sortida de la 9a Caminada (2015)


Entre els 700 inscrits cal destacar que el 74% són de les Terres de l’Ebre (de 27 municipis diferents) mentre que el 26% vindran de fora, de poblacions com Barcelona, Sabadell, Cambrils, Castelló, Cervera del Maestrat, Navarcles, Reus, Vinaròs, Saragossa ...

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada